Noget af det, der virkeligt kan stå i vejen for et sundt vægttab med en varig livsstilsændring, er alkohol. Alkohol er meget kalorieholdigt, samtidig med at det næsten ikke har nogen mættende effekt. Samtidig hæmmer det kredsløbskonditionen, og kan give tømmermænd, der gør os uoplagte og tilbøjelige til at træffe usunde valg som at spise dårligt eller droppe motion. Her er to gode råd til, hvordan du kan komme i bedre form ved at begrænse eller fuldstændigt stoppe dit forbrug af alkohol.

Vær ærlig med dig selv

Et stort antal danskere har i nogen grad et misbrug af alkohol. Når vi tænker på misbrug af alkohol, ser vi ofte en meget hærget person for os. Personen er måske hjemløs og drikker fra morgen til aften hver eneste dag. Men der findes mange andre typer af misbrug af alkohol, som ikke ser sådan ud. At man er misbruger af alkohol, betyder faktisk bare, at man ikke kan komme igennem en almindelig uge af sit liv, uden at skulle drikke alkohol på et eller andet tidspunkt. Når alkoholen er en nødvendighed, og man ikke oplever det som en mulighed at undvære den, har man en alkoholafhængighed. Dette er ingen skam, og er faktisk tilfældet for rigtigt mange mennesker. Der er heldigvis hjælp at hente i form af alkohol afvænning, så du kan få et bedre liv uden alkohol, og komme i meget bedre form.

Vælg at indgå i sociale sammenhænge, hvor fællesnævneren er noget andet end alkohol

Hvis du gerne vil undgå at drikke alkohol, kan det være en god idé at mødes med mennesker i en sammenhæng, hvor det fælles tredje ikke er at drikke alkohol. Dette kan for eksempel være i en sportsforening, en kunstforening eller en bogklub. Dette kan være et alternativ til nogle af de andre sociale arenaer, hvor man er sammen om at drikke alkohol. Mange mennesker kommer let til at drikke meget, når de er i disse sammenhænge, men har let ved ikke at røre alkoholen, når de er i sammenhænge, hvor man er sammen om noget andet end at drikke