Bum! Kender du typen der ikke gider cykle på arbejde? I skole? Eller bare generelt ikke gider bevæge sig? Og hvad er undskyldningen altid? Det er for hårdt? Der er modvind? Nu er argumentet til at dræbe alle undskyldninger her, nemlig elcyklen.

Godt nok kører den ikke af sig selv, så desværre vil du komme i bedre form, få forbrændt lidt kalorier og få mere energi, men frygt ej, når det gør aller mest ondt træder den smarte eldrevne motor til, og hiver dig det sidste stykke.

På den måde vil du opleve at de steder hvor motivationen før stod af, der suser du nu forbi med et smil på læben. Ja det lyder jo næste som magi, og føles også lidt sådan, men som sagt er det det ikke. Elcykler har indtaget Danmark med storm, og du kan nå med på moden.Lad os se på 3 super gode grunde til at investere i en elcykel, og så kan du jo diskutere med dig selv efterfølgende og du kan finde 3 gode grunde til IKKE at investere i sådan en cykel.

3 gode grunde til at vælge en elcykel

1. For mange er en elcykel det rigtige valg til at få den motion du ellers ikke vil få. Netop fordi mange bliver afholdt fra at cykle grundet bakker og vind, eller at man ikke vil møde svedig op på arbejde mm. Har du fx smerter i kroppen, hofter og knæ, er en elcykel et fantastisk stykke hjælpemiddel, da du netop kan gøre så du ikke skal træde så hårdt og på den måde provokere smerter. Så selvom du måske ikke tramper så hårdt som på konventionelle cykler, får du stadig rørt dig, og vedligeholdt dine led. Så husk lidt motion er langt bedre end intet.

2. Mange har fordomme over at elcykler er for ’dovne’ mennesker der ikke gider lægge kræfter og energi i en konventionel cykel. Grund nummer 2 til at købe en elcykel er præcis til for at dræbe denne fordom. Det handler ikke om at være doven eller ikke at gide cykle på en anden cykel. Det handler om at de fleste af os har brug for det lille vindpust, den hjælpende hånd der lige gør at cykling går fra en sur tjans, til noget der beriger ens liv. Så kan elitecykelisterne og andre jo bare gøre som de vil. Der er masser af motion i en elcykel, det handler om at gøre noget i stedet for slet ikke at gøre noget.

3. Du sparer penge på den lange bane. Det er langt billigere at tage elcyklen, ende det er at tage toget eller bilen. Du har ikke udgifter til benzin, reparationer osv., eller dyre månedskort og togbilletter. Så selvom om engangsinvesteringen er lidt dyr, så er det hurtigt tjent ind igen. Og igen du kan ikke sætte pris på dit helbred.

Der kan sagtens sættes flere ord på hvorfor en elcykel er en god ide, men dette er i store linjer nogle af de vigtigste. Du vil uden tvivl blive glad for din elcykel når du suser forbi trafik køer og toge der ikke køre.